Om Raleigh

Raleigh-namnet har stått för kvalitet sedan starten i Nottingham, England år 1887. Raleighs sortiment sträcker sig över av en rad modeller, som alla har en retromodern look på ett eller annat sätt.

Raleigh-cyklar är ikoner och blandar en retrolook med tillfredsställelsen av de behov som modern pendlings- och fritidscykling kräver. Raleigh har gamla engelska rötter, men märket är utvecklat med den danska marknaden i åtanke av ett av världens äldsta cykelföretag, HF Christiansen, som har sitt säte i Randers, Danmark, och har gjort det sedan 1903. Förutom Raleigh tillverkar HF Christiansen, tillsammans med sitt svenska systerbolag Unicykel, flera välkända varumärken som Avenue, Bike by Gubi, Centurion, MBK, Nishiki, Principia och Winther. Se mer på www.hfchristiansen.dk och www.unicykel.se.

Den ikoniska Raleigh Tourist de Luxe är fortfarande klassikern framför dem alla. Det händer att vi ofta hänvisar till ritningarna från 1921, men i själva verket är grunden till vår Tourist de Luxe ännu äldre. Även om vi värnar om traditionen och designen kring denna cykel, anpassas den kontinuerligt med respekt för historien bakom den och originaldesignen, så att allt förblir stilkompatibelt. Det gör att den distinkta gaffelkronan av svetsade rör, de klassiska ädla färgerna och linjerna på cykelns skärm fortfarande är som de alltid har varit. Linjerna på kedjeskyddet är än idag målade på frihand och cykeln monteras fortfarande i Randers, Danmark vilket den gjorts sedan 1999.

I takt med att Tourist de Luxe vidareutvecklas kommer vi 2021 att utöka Tourist-serien med nya Tourist Classic, en retromodern stålcykel som är baserad på Tourist de Luxe, men som ändå lyckas skapa ett helt annat och unikt uttryck. Kärnan i Tourist de Luxe är komfort och elegans, och det är inget undantag med Tourist Classic. Det märks särskilt på valet av utrustning som en läcker lädersadel från Brooks och en otroligt bekväm sittställning.

Med Raleigh får du

5 års garanti på ram
Nordisk design och kvalitet
Återförsäljare över hela landet
3 års garanti på Promovec batteri och motor